Volledig scherm
Dinant Oude Elferink (directeur) en Romy Oerbekke (commercieel manager) van Building Design Architectuur, betrokken bij ontwikkeling van bedrijventerrein De Krön II in Harbrinkhoek-Mariaparochie. © Lenneke Lingmont

Komst nieuw bedrijventerrein in Harbrinkhoek nagenoeg rond

HARBRINKHOEK / MARIAPAROCHIE - Na ruim tien jaar lijkt een wens van veel ondernemers in Harbrinkhoek-Mariaparochie eindelijk uit te komen: er komt een uitbreiding van bedrijventerrein De Krön.

Met een brief zijn de leden van de ondernemersvereniging Harbrinkhoek-Mariaparochie afgelopen week geïnformeerd over de komst van bedrijventerrein De Krön II, een terrein van 1,5 hectare ten westen van het bestaande bedrijventerrein De Krön. Het gaat om een agrarisch perceel uit de boedel van het failliete Megahome.

Belangstelling

De curator in dit dossier, Jan van der Hel, heeft mondeling overeenstemming bereikt met de initiatiefnemers van De Krön II, ondernemer Jos Bisschop uit Harbrinkhoek, Jan Kruse van de Kruse Groep uit Geesteren (actief in de bouwwereld) en Dinant Oude Lenferink van Building Design Architectuur uit Borne. Laatstgenoemde vertelt dat verschillende partijen al belangstelling hebben getoond voor een perceel op het toekomstige bedrijfsterrein: „We gaan echter eerst nog in gesprek met omwonenden. We willen in dit project de buurt niet overslaan.”

Bestemmingsplan

Deze week of volgende week wordt bij de gemeente Tubbergen een principeverzoek ingediend voor de ontwikkeling van het weiland tot een bedrijventerrein. Wanneer de gemeente naar verwachting een positief principebesluit over het plan neemt, kan worden begonnen met een bestemmingsplanprocedure. De bestemming agrarische gronden wordt dan gewijzigd in bedrijfsbestemming. Bij de gemeente is bekend dat in het dorp grote behoefte bestaat aan meer bedrijfsgrond.

Jammer

Voorzitter Erik Langeveld van de ondernemersvereniging is blij met de ontwikkeling: „Al is het jammer dat er zo lang niets is gebeurd.” Ondernemer Sonja Kuiphuis die eerder heeft geprobeerd de gronden te kopen, kan nog niet reageren: „Ik ken de details niet van de aankoop.”

  1. Bezwarencommisie ook kritisch over rol gemeente in kwestie illegaal afgraven CSI-terrein Geesteren
    PREMIUM

    Bezwaren­com­mi­sie ook kritisch over rol gemeente in kwestie illegaal afgraven C­SI-ter­rein Geesteren

    GEESTEREN/TUBBERGEN - De bezwarencommissie is kritisch over de rol van de gemeente Tubbergen in de kwestie van het illegaal afgraven van de Loo Es in Geesteren. De gemeente heeft bij het opleggen van een dwangsom in verband met het illegaal afgraven van een deel van de Loo Es in Geesteren onterecht een verband gelegd met het paardenevenement CSI Twente. Dat meent de bezwaarschriftencommissie in haar advies.

Almelo e.o.