André Oude Weernink, administrateur van de begraafplaats locatie Weerselo, bij de plek waar Bernard Plegt ligt begraven. Binnenkort krijgt hij weer een graf met herdenkingssteen.
Volledig scherm
PREMIUM
André Oude Weernink, administrateur van de begraafplaats locatie Weerselo, bij de plek waar Bernard Plegt ligt begraven. Binnenkort krijgt hij weer een graf met herdenkingssteen. © Emiel Muijderman

Korporaal Bernard Plegt krijgt zijn ‘verdwenen’ graf terug op kerkhof Weerselo: ‘We zoeken geschikte steen uit die tijd uit’

WEERSELO/REUTUM - Korporaal Bernard Plegt overleed in 1942 aan de verwondingen die hij tijdens gevechten opliep. Zijn graf op het kerkhof in Weerselo leek plots verdwenen. Nadat de familie er afstand van deed, werd de steen verwijderd. Binnenkort krijgt hij zijn graf terug.

  1. Olympische medaille winnen? Dan kun je maar beter geboren zijn in Enschede of Borne

    Olympische medaille winnen? Dan kun je maar beter geboren zijn in Enschede of Borne

    ENSCHEDE/BORNE - Liefst 36 plakken (een record!) en een zevende plek op de medaillespiegel: de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen in Tokio presteerden historisch goed. Dat bracht ze bij Holidu, normaliter een zoekmachine voor vakantiehuizen, op het idee uit te zoeken waar de medaillewinnaars vandaan komen. En niet alleen die van nu, maar die sinds 1900. Conclusie? Je hoeft niet in één van de grote Twentse steden te wonen als je olympisch succes wilt boeken.

Almelo e.o.