Volledig scherm
Beeld van een eerder gehouden Albergse kampioenschappen armworstelen, arbiter Henny Paus (midden) houdt de deelnemers in de gaten. © Rikkert Harink

Krachtpatsers uit Albergen laten spierballen rollen

ALBERGEN - Met een armworsteltoernooi wordt op vrijdagavond 7 september bepaald wie de sterkste van het dorp Albergen is. Mannen en vrouwen kunnen die vanaf 20.00 uur de mouwen opstropen.

Het armpje-druk toernooi is een programmaonderdeel van de 24-uurs solexrit, die jaarlijks wordt verreden in het dorp. De solexrit wordt verreden in de omgeving van Albergen.

Tien jaar geleden

Het armworsteltoernooi vond in een ver verleden plaats bij zalencentrum Morshuis in Albergen, waar de wedstrijd jarenlang in de zogeheten bierschuur werd afgewerkt. Daar stond de strijd tien jaar geleden voor het laatst op het programma. Daarna is het toernooi eenmalig het café van Morshuis gehouden, maar een blijvend evenement werd het nooit. Daar moet wat de organisatie betreft nu verandering in komen.

Krachtpatsers

De tent op het feestterrein, naast de velden van voetbalvereniging De Tukkers, dient als locatie voor het toernooi der krachtpatsers. De winnaar gaat niet alleen als sterkste man of vrouw door het leven, maar wint tevens een geldbedrag van 250 euro.

Almelo e.o.