Volledig scherm
Diaken Bert Huitink wil graag vernieuwing doorvoeren. Maar een Top 2000 Viering met medewerking van koren valt bij een (klein) deel van de parochie niet in goede aarde. © Lars Smook

Kritiek op Top 2000 in basiliek Tubbergen

TUBBERGEN - Het initiatief van diaken Bert Huitink om voor jongeren een Top 2000-viering te houden in de Pancratiusbasiliek valt lang niet bij iedereen in Tubbergen in goede aarde. Het artikel op de website van De Twentsche Courant Tubantia over optredens van koren op 7 januari in de basiliek leverde meerdere negatieve reacties op.

'Dit is een pijnlijke belediging voor God', schrijft bijvoorbeeld 'de jonge moeder Claudia'. Ze wil haar achternaam niet noemen uit angst dat haar kinderen op school worden gepest. 'Dit is denigrerend en kwetsend voor gelovigen. Moet het weer zo nodig gezellig zijn?' Ook verscheen een negatief verhaal op de internetsite hpancratius.com.

Anoniem
Diaken Huitink betreurt de anonieme kritiek. Hij wil er binnenkort met zijn collega's over praten. "Ik vind het jammer dat mensen zich niet rechtstreeks tot mij wenden. Ik heb na het verschijnen van het artikel in de krant juist veel positieve reacties gekregen. 'Mooi dat dit kan', reageerden parochianen."

Levendig
"We willen een levendige kerk. We leunen niet achterover en wachten dan af. Maar ik denk dat sommige mensen niet precies weten wat de Top 2000-viering is, wat de achterliggende boodschap is van de viering. We willen als kerk graag aansluiten bij wat er leeft onder de mensen. Dat zou ik de tegenstanders in een gesprek graag willen uitleggen. Maar helaas zijn de reacties anoniem. Daar houd ik niet zo van."

Almelo e.o.