Volledig scherm
Of het rubber in het kunstgras schadelijk is voor de gezondheid moet uit onderzoek van het RIVM nog blijken. © Frans Nikkels

Kunstgrasveld TVC'28 Tubbergen op tijd af

TUBBERGEN - Als blijkt dat er gezondheidsrisico's kleven aan de rubberkorrels, bedoeld voor het tweede kunstgrasveld van TVC'28, dan komt er kokos of kurk op. Dat betekent wel een extra kostenpost van zo'n 30.000 euro, zegt voorzitter Hans Hofsté. Volgens hem levert zo'n keuze geen enkele vertraging op.

De beslissing over of het rubberkorrels worden of een alternatief, volgt pas nadat de uitslag bekend is van een RIVM-onderzoek naar de gevolgen van het gebruik van de korrels van hergebruikte autobanden voor de gezondheid van de spelers.

Onderzoek
TVC '28 heeft al een kunstgrasveld met rubberkorrels en een pupillenveld met hetzelfde materiaal op sportcomplex de Grote Moat aan de Sportlaan. De uitslag van het onderzoek verwacht Hofste 'dit najaar, of begin 2017'. "De aanleg van het tweede kunstgrasveld loopt geen gevaar", benadrukt de voorzitter. "Die gaat gewoon door zoals gepland. Maar de gezondheid van onze leden gaat voor alles."

Overeind
De zogeheten rubbergranulaatkorrels worden gebruikt als instrooimiddel in het kunstgras om de kunstgrasvezels goed overeind te krijgen en te houden. Directe aanleiding voor de discussie over de veiligheid is een uitzending van tv-programma Zembla waarin voetballen op kunstgras met 'kankerverwekkend rubber' in opspraak kwam.

Almelo e.o.