Onder meer de zeskamp is jaarlijks een publiekstrekker.
Volledig scherm
Onder meer de zeskamp is jaarlijks een publiekstrekker. © Rikkert Harink

Langeveen bereidt zich voor op volksfeesten

LANGEVEEN  Langeveen maakt zich deze weken op voor de Volksfeesten Langeveen-Bruinehaar. Van vrijdag 24 mei tot en met zondag 26 mei barst het feestgedruis los op het terrein op de hoek Hardenbergerweg-Vasserdijk. 

De festiviteiten zijn dit jaar een weekeinde vervroegd, omdat een week later het pinksterfeest is. Geen reden overigens om op het programma te bezuinigen. 

Het festijn in Langeveen draait voor een belangrijk deel om een competitie tussen de verschillende wijken en straten. Dat begint op vrijdagavond met de wijkplaybackshow. Op zondag moeten de deelnemers proberen een paar klompen zo mooi mogelijk te pimpen. Het hele weekeinde zijn er activiteiten, waarmee de buurten kans maken op een felbegeerde wisselbeker. Het thema van de feesten is dit keer: Made in Holland. 

Wandeldriedaagse

Voorafgaand aan het feestweekeinde trekt Langeveen eerst de wandelschoenen aan voor de Wandeldriedaagse. Volgende week dinsdag, woensdag en donderdag kunnen liefhebbers tochten van 2,5 kilometer, 5 kilometer en 10 kilometer lopen. De start is dagelijks om 18.00 uur, al begint de 10 kilometer op donderdag om 17.00 uur. Deelname kost 2 euro. Diezelfde donderdagavond is er tevens vanaf 20.00 uur een bingo-avond van KSV Langeveen.

Spel

Het echte feest begint op vrijdagavond om 16.30 uur met het bedrijvenuurtje, dat in de avonduren overgaat in de wijkplaybackshow. Zaterdagochtend gaat het feest verder met een spelletjesmorgen, vanaf 10.00 uur in de feesttent. Leden van Handbalvereniging Langeveen begeleiden de spelletjes, speciaal voor de kinderen. Op hetzelfde moment wordt buiten de feesttent de paardenmarkt gehouden. De activiteiten voor kinderen houden daarmee niet op, want om 13.30 uur is er voor basisschoolkinderen de jaarlijkse zeskamp. 

Radio 538

Voor het avondprogramma komen dj’s van Radio 538 naar Langeveen. De diskjockeys zorgen voor de muziek tijdens het feest in de feesttent. Voor het avondfeest zijn kaartjes te koop via ticketkantoor.nl/shop/radio538 of bij Café Nobbenhuis en Zaal Kottink.

Zondag is er tussen 12.00 en 13.00 uur een fietspuzzeltocht. Het zondagprogramma wordt vervolgens afgesloten met een veiling voor Samenloop voor Hoop. Henny Oude Geerdink neemt de rol van veilingmeester op zich. Onder meer een auto en een tuinhuis gaan onder de hamer. 

Almelo e.o.