Eerste werkzaamheden bij aanleg plasdras gebied in Geesteren, initiatief waarbij boeren land afstaan dat gedurende broedseizoen onder een laagje water wordt gezet. Daardoor stijgen de overlevingskansen van jonge weidevogels.
Volledig scherm
Eerste werkzaamheden bij aanleg plasdras gebied in Geesteren, initiatief waarbij boeren land afstaan dat gedurende broedseizoen onder een laagje water wordt gezet. Daardoor stijgen de overlevingskansen van jonge weidevogels. © Wouter Borre

Leden Vogelwerkgroep Geesteren leren omgaan met drone

GEESTEREN - De Vogelwerkgroep Geesteren blijft met succes geld inzamelen voor de actie Red de Grutto. Van de 40.000 euro die inmiddels beschikbaar, inclusief een recente toezegging van 5.000 euro van het Roelvink fonds dat culturele initiatieven in Twente steunt, wordt in elk geval een drone gekocht. 

 1. Een verboden optocht en een coronauitbraak: zo werd Geesteren het meest besproken dorp van het land
  PREMIUM

  Een verboden optocht en een coronauit­braak: zo werd Geesteren het meest besproken dorp van het land

  GEESTEREN - Meer dan 20 jongeren die positief testten na een nieuwjaarsfeest, een carnavalsoptocht die met een noodbevel moest worden afgekapt: al twee keer in 2021 werd Geesteren landelijk nieuws, en niet uit weelde. Wat is er toch aan de hand in het dorp? Bestaat corona niet, wanneer het de 4300 inwoners niet uitkomt? Zijn ze er ‘regelloos’ geworden? Of valt het allemaal wel mee? Zes betrokkenen vertellen.
 1. Zeventien aanhoudingen bij demonstratie Museumplein
  Play

  Zeventien aanhoudin­gen bij demonstra­tie Museump­lein

 2. Een kijkje achter de schermen: tien dagen, elf lijsttrekkers in Twente
  Play

  Een kijkje achter de schermen: tien dagen, elf lijsttrek­kers in Twente

Almelo e.o.