Volledig scherm
Kelvin Bekhuis (links) en Maurice Verveer van Studio Sport hebben met omwonenden afspraken gemaakt over het gebruik van het bootcampterrein om overlast te voorkomen. © Reinier van Willigen

Licht op groen voor bootcamp in Tubbergen

TUBBERGEN - Drie dagen per jaar mag Studio Sport Tubbergen op het bootcampterrein aan de Haarweg een groot evenement houden, vaker niet. Omwonenden van het terrein zijn met Studio Sport Tubbergen bij de notaris overeengekomen dat er geen geluidsinstallatie mag worden gebruikt en geen gemotoriseerde voertuigen. Het terrein ligt in de ecologische hoofstructuur waarop de provincie toezicht houdt.

Volgens omwonende Egbert Gorter van het landgoed Baasdam zijn er duidelijke afspraken gemaakt. Maurice Verveer van Studio Sport Tubbergen bevestigt dat er afspraken zijn gemaakt. Volgens hem hadden omwonenden een verkeerd beeld van een bootcamp. "Zij dachten dat wij overlast zouden veroorzaken met bijvoorbeeld geluid en muziek", zegt Verveer. "Maar dat is niet zo. We willen er alleen wekelijks kunnen trainen." Afgesproken is ook dat het terrein van oktober tot en met maart 's avonds maximaal drie uur verlicht kan worden.

Bewoners van het buitengebied rond het bootcampterrein van Studio Sport maakten in april bezwaren tegen de komst van de hindernisbaan in het bos. Op initiatief van Hans Bake, eigenaar van het pand van Studio Sport, was vorig jaar in het Haarbos al een bootcampbaan aangelegd. In het bos zijn daarvoor verschillende hindernissen gebouwd. Volgens Bake is het bos daarvoor opgeschoond. Vaak zijn voor de hindernissen natuurlijke materialen gebruikt, zoals boomstammen.

Almelo e.o.