Volledig scherm
De kerk van Geesteren. © Google Streetview

Lijkwagenvereniging Geesteren wordt opgeheven

GEESTEREN - Lijkwagenvereniging De Laatste Eer Geesteren wordt opgeheven. Dat hebben de leden donderdag besloten tijdens een stemming in de ledenvergadering. 

De vereniging is ingehaald door de tijd. ,,De tarieven zijn gebaseerd op afspraken met één uitvaartonderneming, maar in de praktijk blijkt dat steeds meer mensen ervoor kiezen de begrafenis anders te regelen. Vaak is dit veel duurder dan de tarieven waar de contributie op gebaseerd is. Verder is er amper aanwas van jonge leden”, vertelde bestuurslid Esther Hutten eerder in gesprek met deze krant. 

De leden konden donderdag kiezen voor drie opties. Bij de eerste optie wordt de vereniging opgeheven en wordt het kassaldo onder de leden verdeeld. Bij de tweede optie wordt er geen contributie meer geïnd en wordt er uitgekeerd totdat de kas leeg is. De derde optie is dat de vereniging wordt ondergebracht in een stichting. 

Opheffing

97 procent van de aanwezige leden, zo'n dertig, heeft gestemd voor de eerste optie. Dit betekent dat er gekozen is voor opheffing van de vereniging. „Het geld dat nog in kas is wordt over alle leden verdeeld. Ieder lid krijgt evenveel, want als je met verdeelsleutels gaat werken dan heb je veel punten van discussie”, legt secretaris en penningmeester Erik Grootelaar uit. „We verwachten het geld in maart uit te keren aan de leden.”

Aan de nabestaanden van de leden die dit jaar overlijden keert de vereniging nog een vergoeding uit. Vanaf 2019 gebeurt dit niet meer. Ook wordt er geen contributie meer geheven. Het bestuur blijft in 2019 nog actief voor het afhandelen van lopende zaken. 

Almelo e.o.