Jacquelien Lenferink van de Maïsdoolhof Fleringen. Morgen gaat-ie weer open.
Volledig scherm
Jacquelien Lenferink van de Maïsdoolhof Fleringen. Morgen gaat-ie weer open. © Robin Hilberink

Maïsdoolhof in Fleringen voor kinderen én ouders spannend avontuur

FLERINGEN - Na de laatste controle van vandaag - zaterdag 6 juli - is het Groot Twentsch Maïsdoolhof in Fleringen klaar voor de dertiende editie. Met iets nieuws: een speurtocht voor volwassenen. De deuren gaan zondag 7 juli open voor publiek.

Vanaf de uitkijktoren lijken de paden in de maïsdoolhof meer op kuiltjes. Niet voor niets duurt de route drie kwartier; het is echt zoeken in het groene labyrint van zo'n vier hectare. „De uitgang moet natuurlijk niet te makkelijk te vinden zijn”, zegt Jacquelien Lenferink (24), samen met haar broer Erik beheerder van de doolhof.

Rembrandt

„Daarom bedenken we ieder jaar een nieuwe route. En ook een ander thema voor de speurtocht onderweg. Dit seizoen is dat 'kunst', vanwege het Rembrandtjaar. Met voor het eerst dit jaar ook een speurtocht voor volwassenen", vertelt Lenferink. „Daar was veel vraag naar voor bijvoorbeeld familie- en buurtfeesten."

Geen optie

Het doolhof aan Oldenzaalsestraat is vanaf zondag 7 juli weer geopend tot half oktober. Dan wordt de maïs geoogst en verwerkt tot dierenvoer. „De oogst heeft voorrang in de doolhof", laat de initiatiefneemster weten. „De maïs groeit goed nu. Hopelijk wordt deze zomer natter dan de vorige. Vanwege de droogte was de oogst toen eind september al. Het gebruik van een sproei installatie is geen optie. Die trekt andere paden door het veld, dan is de hele doolhof weg", legt ze uit.

Bloemen

De bloemenpracht in de Twentsche Bloemenpluktuin naast de maïsstengels lijkt nergens last van te hebben. Veel ervan verdwijnt de komende maanden in een vaas. Lenferink: „Bezoekers mogen een mooie bos komen bos plukken. Over de grootte doen we niet kinderachtig. We willen dat iedereen die hier is geweest blij naar huis gaat."

Meer info: groottwentschmaisdoolhof.nl

Almelo e.o.