Volledig scherm
© Bert Kamp

Manderveen met Lego de herfstvakantie in

MANDERVEEN - De vloer van het Kulturhus was afgelopen zaterdag bezaaid met Lego-steentjes. Ruim 70 kinderen uit- en ver buiten Manderveen speelden er naar hartenlust tijdens de vierde editie van het Lego- bouwfestijjn.

Direct na het openen van de deuren van het Kulturhus stortte de toegestroomde jeugd zich op de Lego-steentjes. De oudere kinderen leefden zich uit met light stax en technisch Lego. Voor de allerkleinsten was er een duplo-hoek ingericht.

Het was de vierde keer dat de werkgroep ‘Mijn Manderveen 2030’ het evenement hield aan het begin van de herfstvakantie. En wederom was het een succes. ,,Het is mooi om te zien dat er evenveel kinderen uit Manderveen zelf kwamen als daarbuiten”, vertelde Joyce de Witte-Paus, namens de organisatie. „Zelfs vanuit Almelo en Raalte wisten ze ons te vinden. De meeste kinderen bleven tot het einde om 16.30 uur.” Voor hongerige kindermagen stond er na het bouwen stond een versgebakken pannenkoek klaar.

Gezien het stabiele deelnemersaantal is het eerste lustrum van het bouwfestijn volgend jaar verzekerd. ,,Daarna bekijken we of we op dezelfde voet doorgaan of dat het evenement wordt uitgebreid”, aldus De Witte-Paus.

Almelo e.o.