Volledig scherm
2bike4alzheimer © Wijkac000 Wijkac000

Manderveners gaan 24 uur fietsen voor goed doel

MANDERVEEN - Monique Heijink uit Manderveen gaat met haar team De Tukkers op 22 en 23 september meedoen aan de zevende editie van 2bike4alzheimer. Het betreft een 24 uur estafettefietstocht in Huizen. 

De opbrengst van de deelname - de teams laten zich sponsoren - komt ten goede aan Alzheimer Nederland. Team De Tukkers heeft tot nog toe bijna 1.000 euro aan donaties ontvangen.

Symbool

Elke team dat uit vier tot twaalf personen mag bestaan, rijdt binnen die 24 uur vijf etappes van elk tachtig kilometer. Die inspanning van 24 uur staat symbool voor de 24 uur zorg die veel Alzheimer patiënten krijgen. Bovendien ervaren deelnemers door ’s nachts door te fietsen, wat mensen met dementie en hun dierbaren meemaken: het kwijtraken van een dag- en nachtritme.

Persoonlijk

Voor Heijink heeft deelname aan de fietsmarathon een sterk persoonlijk tintje: haar moeder kreeg al op 49-jarige leeftijd de diagnose Alzheimer. Ze is nu 57 en woont nog thuis. Heijink brengt haar onder meer elke avond naar bed. 

Inleveren

Op de website van 2bike4alzheimer schrijft Heijink: „We weten wat voor een impact deze ziekte heeft op een heel gezin en het is vreselijk dat ze op deze manier steeds weer moet inleveren en wij haar op deze manier stukje bij beetje aan het kwijt raken’ zijn. Daarom moet er snel veel geld worden ingezameld om meer onderzoek te kunnen doen naar deze rot ziekte.”

Vlog

Naast Monique Heijink bestaat De Tukkers uit Riky Webbink, Jan Webbink, Manon Moleman, Vincent Webbink en Bart Webbink. De ploeg is te volgen via een vlog. Op de website van Alzheimer Nederland wordt team De Tukkers en alle andere teams voorgesteld. 

  1. Hotelpiraten betuigen spijt voor rechter: ‘Het was een kwestie van overleven’
    PREMIUM

    Hotelpira­ten betuigen spijt voor rechter: ‘Het was een kwestie van overleven’

    TUBBERGEN/OOTMARSUM/ASSEN „Ik snap heel goed dat mensen zich besodemieterd voelen.” Jan V. (63), de mannelijke helft van het stel dat bekend geworden is als ‘hotelpiraten’ trok dinsdag in de rechtbank in Assen het boetekleed aan. Samen met zijn vrouw Jolanda H. lichtte hij tussen augustus 2017 en augustus vorig jaar ruim zestig mensen op. De zaak kwam aan het rollen toen het echtpaar hotel MarCant in Tubbergen oplichtte en de hoteleigenaar camerabeelden vrijgaf.

Almelo e.o.