Volledig scherm
Marco Sjoers van Schaop’nböll’kes is nieuwe sleutelprins Tubbergen © Arjen Vogelaar

Marco Sjoers is nieuwe sleutelprins Tubbergen

TUBBERGEN/GEESTEREN - Marco Sjoers is zaterdagavond sleutelprins geworden van de Schaop'nböll'kes in Tubbergen en zijn vriend Jeroen Droste is zijn adjudant. "Toen Robert van de Kuil mij belde met de vraag of hij langs mocht komen met een inkoper non-food voelde ik gelijk nattigheid. Al eerder had hij toespelingen gemaakt over de functie van prins Carnaval. Lang nadenken hoefde ik niet, het lijkt me een prachtige ervaring."

Zo verging het de nieuwbakken adjudant Jeroen ook. Hij werd met een vaag verhaal richting een café buiten de gemeentegrenzen van Tubbergen gelokt. Ook Jeroen was snel enthousiast hoewel hij op dat moment nog niet wist met welke prins hij in zee zou gaan.

Bekend
Marco, eigenaar van Top Twence, een internationale onderneming op het gebied van speelgoed en sportartikelen, is een bekend gezicht bij ondernemers in Tubbergen. Hij komt uit Almelo en woont sinds 1995 in Tubbergen samen met zijn vrouw Lisette. Zij hebben drie kinderen.

CDA
Jeroen is ook geen onbekende in Tubbergen. Naast zijn werk als accountant en partner bij de Jong en Laan is hij ook voorzitter van het CDA in Tubbergen. Jeroen komt van oorsprong uit Harbrinkhoek maar woont sinds 1992 samen met zijn vrouw Nanne in Tubbergen. Ook zij hebben drie kinderen.

Geesteren
Onder grote belangstelling kwam prins Gerard Wesselink zaterdagavond op in de residentie van de Papsleef’n, zaal Kottink. Daarna stapte adjudant René Hilberink het podium op. De nieuwe Hoogheden zullen samen met hofdames Marleen en Simone de Papsleef'n voorgaan in het komende carnavalsjaar.

Negen
De leden van de carnavalsvereniging waren blij met de komst van de nieuwkomers. Kort voor de opkomst had vorst Leon Oosterik al aangegeven dat, op basis van de cryptische omschrijving, prins Gerard negen keer geraden was en adjudant René slechts een keer.

47e
Gerard Wesselink is eigenaar van installatiebedrijf Wesselink Buunk BV in Enschede. René Hilberink werkt bij Loohuis Installatietechnieken in Almelo.

Gerard is de 47e Prins van de De Papsleef'n. Samen gaan ze het carnavalsjaar in met hun lijfspreuk: "Ne goei'n Papsleef zit vol energie".

Volledig scherm
Onder grote belangstelling kwam prins Gerard Wesselink op in de residentie van de Papsleef’n, zaal Kottink. Daarna stapte adjudant René Hilberink het podium op. © Stefan Vissia

Almelo e.o.