Volledig scherm
Het gemeentehuis van Tubbergen moet gaan bruisen van de nieuwe activiteiten. SOM= gaat ermee aan de slag. © Charel van Tendeloo

'Meer functies in gemeentehuis Tubbergen'

TUBBERGEN - Het adviesbureau SOM= krijgt de opdracht te onderzoeken welke functies er aan het gemeetehuis in Tubbergen kunnen worden toegevoegd. Dat is gisteravond meegedeeld in de commissie ruimte en economie bij een presentatie van de projectgroep Tubbergen Bruist. Dit initiatief heeft 1,1 miljoen euro te besteden om de lokale economie en de koopkracht te versterken waardoor de leefbaarheid van het dorp toeneemt.

In het gemeentehuis gaan ambtenaren steeds meer op een andere manier werken, soms zonder vaste werkplek, en er komen ruimtes in het gemeentehuis vrij doordat functies verdwijnen. SOM= gaat onderzoeken hoe er meer 'levendige functies' in het gebouw kunnen komen. Hierover zal met inwoners, met ondernemers en met raadsleden worden overlegd. Er komen werksessies om draagvlak te scheppen in Tubbergen voor de plannen. "Iedereen met ideeën mag zich daarvoor aanmelden", zei projectleider raadhuisplein Patricia Ankersmid van Tubbergen Bruist. De eerste van zeven sessies volgt in september dit jaar.

Almelo e.o.