Volledig scherm
Zo moet het nieuwe festivalterrein eruit moet komen te zien. De ingang wordt verplaatst, er komen extra toegangspoortjes en het wordt met 3.000 vierkante meter uitgebreid.

Mega Carnavalsparty Albergen veel groter én veiliger

ALBERGEN Carnavalsverenigingen zijn vanavond druk met de bekendmaking van hun prins, maar Partycentrum Morshuis kijkt alvast vooruit naar de Mega Carnavalsparty die over een maand of drie plaatsvindt in Albergen. Een piekmoment rond de klok van vier uur zorgde vorig jaar voor stagnatie bij de kassa's tijdens het carnavalsfeest. Om een herhaling daarvan te voorkomen heeft de organisatie, die in handen is van Partycentrum Morshuis, in samenwerking met de gemeente Tubbergen het feestterrein op de schop gegooid.

"De vergunning moet nog verleend worden, maar we gaan ervan uit dat we deze krijgen. Alle betrokken partijen die we tot op heden hebben gesproken zijn positief", zegt Edward Morshuis.

Ruimer
De tenten worden ruimer opgezet, het terrein wordt met 3.000 vierkante meter vergroot in de richting van voetbalvereniging De Tukkers en de videobewaking wordt geoptimaliseerd. Met in totaal veertien camera's is overal zicht op. "We maken gebruik van camera's die 360 graden kunnen draaien. Daarmee wordt het hele terrein in de gaten gehouden. Bij eventuele calamiteiten kunnen we direct ingrijpen", aldus Morshuis.

Poorten
Ook het aantal entreepoorten is aanzienlijk verhoogd. Vorig jaar moesten de 10.000 bezoekers door acht poortjes moesten, maar tijdens de komende editie verspreiden ze zich over 25 toegangspoorten. Kaarten voor de carnavalsparty zijn vanaf vandaag te verkrijgen bij Morshuis en kosten 12,50 euro in de voorverkoop.

Almelo e.o.