Volledig scherm
Wie niet weet waar hij of zij met de peren- en appeloogst naartoe moet, kan bij de fruitpers in Mander terecht op 26 september. © Reinier van Willigen

Met honderden appels en peren van eigen grond naar Fruitspersdag in Mander

MANDER - Landschap Overijssel is druk bezig met de voorbereidingen voor de zogenaamde Fruitpersdagen. 

De grote, op een vrachtwagen gemonteerde fruitpers komt dit jaar ook naar Mander, om precies te zijn op 26 september bij het bezoekerscentrum van Dal van de Mosbeek. Bezoekers kunnen met minimaal 75 kilo fruit van hun eigen bomen langskomen en sap van de vruchten laten persen. Het smakelijke goedje komt in speciale pakken die ervoor zorgen dat de inhoud, mits ongeopend, zeker twee jaar houdbaar blijft. 

Aanmelden

Wie genoeg appels, peren of ander fruit heeft, kan zich aanmelden via de site: www.landschapoverijssel.nl. 

Eind oktober is er ook een Fruitpersdag in Balkbrug. 

 1. Nieuwe pioniers op Langeveense platteland
  PREMIUM

  Nieuwe pioniers op Langeveen­se platteland

  Het zijn avonturiers en tegelijkertijd pioniers. Ze hebben ooit een jaar lang rond de wereld gereisd. Maar de geboorte van dochter Astara - „mooie naam hé? Zelf bedacht” - is eigenlijk de reden geweest dat Charlie en Rein Baarsma wat meer vastheid zochten. Om hun droom te verwezenlijken en om te werken aan een nieuwe wijze van omgaan met voedsel en dieren zochten ze een oude boerderij met een redelijk stuk grond, ‘ergens in Twente.’ Vorig jaar viel hun oog op een voormalige boerderij aan de Hardenbergerweg in Langeveen. Hier, op een tweeënhalf hectare groot terrein heeft het paar grootse plannen.
 2. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17) uit Harbrinkhoek

  Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17) uit Harbrink­hoek

  ALBERGEN/HARBRINKHOEK - Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder de gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dat hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving in een diepe rouw gedompeld.

Almelo e.o.