Volledig scherm
Vrijwilligers zijn begonnen met de aanleg van een kunstgrasveld in Langeveen om de leefbaarheid te vergroten.

Miljoen euro extra voor leefbaarheid Tubbergen

TUBBERGEN - Het gemeentebestuur van Tubbergen wil nog eens 1 miljoen euro extra uittrekken om de tien dorpen leefbaar te houden. Het totale budget voor het project Mijn Dorp 2030 komt daarmee op 4,5 miljoen euro. Inwoners van Langeveen hebben al een bedrag gevraagd voor de aanleg van een kunstgrasveld waarop bewoners van het dorp intensief kunnen sporten, ongeacht weersinvloeden.

Het CDA juicht het nieuwe voorstel toe. In een persbericht zegt fractievoorzitter Tonny Busscher van de christendemocraten blij te zijn met het nieuwe voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Dinsdagavond komt het onderwerp aan de orde in de vergadering van de gemeenteraad. "Hoe kunnen we onze kernen toekomstbestendig maken", vraagt Busscher zich in een toelichting af.

"Nu gaan er nog 2.700 kinderen in Tubbergen naar basisscholen. Dat aantal daalt de komende jaren naar 1.800 tot 1.900 als we niets doen. De grote krimp komt eraan. Schoollokalen komen vrij. Kunnen we daar een nieuwe invulling aan geven, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, zonder de activiteiten in de kulturhusen te schaden?"

Belangrijk is volgens Busscher ook dat er woningen bij komen voor jonge gezinnen. "De nood is hoog." Het gemeentebestuur wil het voorzieningenniveau op peil houden en zelfs verbeteren zodat het nog aantrekkelijker wordt om in de gemeente Tubbergen te gaan of te blijven wonen. In het raadsperspectief 2017, dat Busscher vanavond in de gemeenteraad toelicht, hamert de fractievoorzitter erop dat zorgbehoevenden de zorg krijgen die ze nodig hebben en 'dat bijvoorbeeld gezinnen die het lastig hebben en veel zorg nodig hebben niet tussen wal en schip raken.'

Almelo e.o.