Volledig scherm
Twintig lodges zijn in aanbouw op De Molenhof. De nieuwe chalets zijn iets kleiner dan de oude die werden gesloopt. © Frans Nikkels

Molenhof Reutum wil uitbreiden met grote recreatievijver

REUTUM - Camping De Molenhof gaat eind dit jaar opnieuw uitbreiden. Mede-eigenaar Gerbert Kleijsen maakt plannen voor de aanleg van een grote recreatievijver op een twee hectare groot stuk terrein op het achterste deel van het recreatiepark.

"We willen onder meer een spartelvijver aanleggen waar kinderen met luchtbedden en andere avontuurlijke speeltoestellen zich kunnen vermaken", zegt Kleijsen die er ook een kabelbaan wil aanleggen. De vijver krijgt een maximale diepte van dertig centimeter. "Het bijzondere is dat we overal kleine speelveldjes hebben op De Molenhof zodat ouders altijd zicht kunnen houden op de kinderen."

Chalets
De Molenhof heeft de afgelopen tien jaar flink geïnvesteerd in nieuwe voorzieningen, zoals een plein met een snackbar, een restaurant, een overdekte speelplaats en een terras. Ook is er een overdekt zwembad gebouwd. Op dit moment vervangt Kleijsen veertien chalets voor zes personen door twintig lodges voor vier personen. De lodges krijgen onder meer internet, vaatwasmachines en televisies. "Mensen willen niet meer douchen in een badkuip", zegt Kleijsen. Het gaat om een totale investering van ongeveer een half miljoen euro.

Douche
De familie Kleijsen besteedt veel aandacht aan details op het terrein. Zo douchen kinderen onder een douchekop die bestaat uit een kip met een gieter waar water uit komt en kunnen de kinderen zich droog laten blazen bij een nagemaakte eik die hete lucht over het lichaam blaast terwijl discolampen knipperen. "Kinderen vinden dat prachtig, je vindt dat nergens en de gasten zeggen: daar is over nagedacht."

Volledig scherm
De werkzaamheden op De Molenhof in Reutum zijn volop aan de gang. Zo wordt gewerkt aan de bouw van de nieuwe onderkomens. © Frans Nikkels

Almelo e.o.