Volledig scherm
Trekkertrek in Geesteren. © Lenneke Lingmont Fotografie

Mooi Wark klasse klapstuk Trekkertrek in Geesteren

GEESTEREN - Het Agrarisch Jongeren Kontact (AJK) Tubbergen houdt op zondag 11 augustus de jaarlijkse Trekkertrek wedstrijden op een terrein nabij de kruising Hardenbergerweg en de Bovenbroeksweg in Geesteren. De entree is gratis.

 De eerste trekkers komen vanaf 8.30 uur in actie, terwijl de laatste trek om 18.00 uur op het programma staat.

Sleepwagen

De deelnemers zetten hun tractor voor één van de twee sleepwagens: de Balance of Power of de Buurman en Buurman. Er zijn diverse klassen, van hobbysportklassen tot de in totaal negen standaardklassen van 0 tot 2600 kilogram tot de zwaarste categorie tot 15 ton. Nieuw is de zogeheten vrije klasse met de naam Mooi Wark Klasse voor het zware materiaal tot maximaal 24 ton. Met deze klasse wordt de dag afgesloten.

Top drie

Voor de top drie in elke klasse is er een prijs. Bovendien wint in elke klasse de eerste deelnemer uit de gemeente Tubbergen een beker. De meeste deelnemers komen uit Salland, de Achterhoek en Twente. Bij de Tukkers zijn de deelnemers uit de gemeente Tubbergen in 2018 succesvol met overwinningen van Jeroen Wessels uit Vasse (standaardklasse tot 7.000 kilogram) en Martin Klaas uit Tubbergen (klasse tot 4.500 kilogram). 

Op de website van AJK Tubbergen staat een impressie van de Trekkertrek wedstrijden: www.ajktubbergen.nl 

Almelo e.o.