Volledig scherm
Horecabedrijf Morskieft in Reutum is de 'Ambassadeur van Tubbergen' 2016. © Wouter Borre

Morskieft 'Ambassadeur van Tubbergen'

TUBBERGEN/REUTUM - Café, restaurant en speeltuinen Morskieft in Reutum is tijdens de twintigste editie van Glasrijk Tubbergen uitgeroepen tot de nieuwe 'Ambassadeur van de gemeente Tubbergen'.

Voor de uitreiking van de wisseltrofee en oorkonde vertelde de vorige ambassadeur, Tasche Metaal uit Albergen, kort wat het ambassadeurschap voor dit bedrijf had betekend. Want het is natuurlijk niet zomaar een eretitel.

Ambassadeurs worden alleen bedrijven, organisaties of instellingen die zich op een zodanige manier onderscheiden, dat ze grote naamsbekendheid hebben opgebouwd tot ver buiten de grenzen van de gemeente Tubbergen. Zo'n bedrijf is Morskieft.

Familiebedrijf
Het Reutumse familiebedrijf begon in 1914 als boerderij, café en rustoord en werd na de ruilverkaveling in 1973 voortgezet als café, restaurant en speeltuin. Het trekt jaarlijks gemiddeld 50.000 bezoekers uit de wijde regio, inclusief Duitsland. Het is een bekend adres voor schoolreisjes en kinderfeestjes, omdat Morskieft een binnen- én buitenspeeltuin heeft. In mei werd het bedrijf door Go Kids tot 'Leukste natuur uitje voor kinderen' uitgeroepen.

Almelo e.o.