Motorvrienden brengen laatste saluut aan ex-motorkampioen Gerard van der Wal

VIDEOMANDERVEEN - Ex-motorkampioen Gerard van der Wal uit Manderveen heeft een zeldzame vorm van kanker. „Dit treft je. Ik wil nu de energie steken in de leuke dingen die er nog zijn.”

Hij is een van de beste Twentse wegracecoureurs, won in de jaren 80 en 90 kampioenschappen in verschillende klassen. Maar op 62-jarige leeftijd komt de laatste finishvlag veel te vroeg. Gerard van der Wal, op en top sportman, lijdt aan een zeldzame vorm van schildklierkanker en heeft niet meer lang te leven. Vanaf zijn ziekbed thuis kijkt hij terug op zijn carrière en spreekt hij over de ziekte en over het leven.

  1. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17) uit Harbrinkhoek

    Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17) uit Harbrink­hoek

    ALBERGEN/HARBRINKHOEK - Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder de gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dat hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving in een diepe rouw gedompeld.

Almelo e.o.