Volledig scherm
De Slagwerkgroep met Erik Velthuis in actie. © Annina Romita

Muziek verbindt bij Vrienden van Geesteren Live

GEESTEREN - Lokale artiesten, muziekvereniging St. Caecilia en de debuterende VVGL-band toonden dit weekeinde het beste van hun kunnen tijdens de Vrienden van Geesteren Live. Het muzikale evenement trok volle zalen.

Alsof ze al jaren samen op de bühne stonden. Zo klonken de ruim 40 muzikanten van de organiserende muziekvereniging St. Caecilia en haar gastartiesten deze tweede editie. Terwijl sommige zangers en zangeressen normaliter zelden op het podium staan. Gerard Schabbink uit Borne bijvoorbeeld. „Zingen doe ik hobbymatig”, vertelt hij. „Ik ben lid van muziekvereniging St. Gregorius in Hertme en de organisatie vroeg mij via via om mee te doen aan VVGL. Maar wat is dit gaaf. Vanavond komt heel duidelijk naar voren dat muziek verbindt. De repertoirekeuze is divers met een goede opbouw naar de climax aan het eind; een hele goede keuze. Als ze me de volgende keer weer vragen zeg ik geen nee.”

Gok

Onder begeleiding van de VVGL-band, de backing vocals van het ensemble Passe Partout, met toevoeging van de fanfare of de slagwerkgroep werd ieder nummer gezongen door een artiest. Bezoekers zongen enthousiast mee. Voor het eerst werd het evenement verspreid over twee dagen, vrijdag en zaterdag. „Dat was een gok die fantastisch heeft uitgepakt”, zei Marije Wesselink van de organisatie. „Het was twee avonden volle bak. De VVGL-band bleek ook een echte toevoeging te zijn. Er kwam veel jeugd op af. De opzet om het evenement een hipper imago te geven is duidelijk geslaagd.”

Volledig scherm
VVGL band met Rene Velthuis. © Annina Romita

Almelo e.o.