Volledig scherm
Bij het ongeval net buiten Vasse raakte een fietser ernstig gewond.

NAM voorbarig met schenken geld Tubbergen

VASSE - De NAM is flink in vergelegenheid gebracht door een ongeval bij de ijsbaan van Vasse aan de Hambroeksweg, waar medewerkers al enkele weken aan het werk zijn om de pijpleiding te verbeteren. De NAM schonk vlak voor het ongeluk gebeurde 1.000 euro aan de zorgboerderij Erve Tijhuis in Langeveen, omdat de werkzaamheden probleemloos verliepen. Kort daarna ging het toch mis.

Een 76-jarige man uit Vasse raakte gewond toen een 51-jarige vrachtchauffeur uit Zoetermeer de fietser over het hoofd zag, vertelt een politievoorlichter. De chauffeur wilde vrijdagmiddag rond tien voor vijf het NAM-terrein oprijden toen het ongeval gebeurde. Volgens een buurtbewoner maakt het slachtoffer het slecht. Hij zou een aantal ribben hebben gebroken en een klaplong hebben gekregen.

Volgens een anonieme bron zou de gemeente geen vergunning hebben verstrekt voor geplaatste verkeersborden. Maar voorlichter Marly Seppenwoold van de gemeente Tubbergen spreekt tegen dat er iets niet in de haak zou zijn. "Voor het gebruiken van een bestaande in- of uitrit is geen vergunning nodig", zegt Seppenwoold. "Voor het aanpassen van de snelheid is in dit geval ook geen vergunning nodig."

Een NAM-woordvoerder bevestigt dat de aardoliemaatschappij regelmatig een geldbedrag uitreikt. "Dit gebeurt om medewerkers te stimuleren goed op hun en andermans veiligheid te letten."

Volledig scherm

Almelo e.o.