Volledig scherm
De bijenstand loopt terug doordat paardenbloemen, pinksterbloemen en madeliefjes steeds minder voorkomen. © Bert Kamp

Natuurclub wil meer ruimte voor bijenteelt in Tubbergen

TUBBERGEN - De PvdA diende maandagavond namens Natuur en Bijen Tubbergen een motie in ter behoud van de zogeheten biodiversiteit. Volgens kartrekkers Harrie Wesselink en Gerrit Bouhuis gaat het niet goed met de insectenpopulatie in de gemeente Tubbergen.

Het 'glad' houden van de natuur door bijvoorbeeld het maaien van bermen zorgt er voor dat insecten met uitsterven worden bedreigd. Harrie Wesselink en Gerrit Bouhuis van de vereniging Natuur en Bijen in Tubbergen luiden met het indienen van de motie de noodklok. "De biomassa neemt in omvang af", vertelt Wesselink. "Waar vroeger een natuurlijke kringloop was, zijn natuurgebieden tegenwoordig postzegels. Daartussen is het voor insecten een woestijn."

De raad stemde gisteravond unaniem in met de motie van de PvdA. Wethouder Erik Volmerink wees er op dat de gemeente al maaisel afvoert om bermen te verschralen en speciaal zaaizaad inkoopt voor loze stukken terreinen. De wethouder komt op verzoek van de raad binnenkort met een plan van aanpak en een kostenoverzicht.

Almelo e.o.