Volledig scherm
Shortgolf in Tubbergen, Clemens Scholte op Linde en Gerard Koopman © Emiel Muijderman

Negen holes op oude voetbalweide in Tubbergen

TUBBERGEN - Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan de aankleding, kunnen golfliefhebbers al een balletje slaan op de nieuwe shortgolfbaan bij Recreatiepark ’n Kaps in Tubbergen.

Aanvankelijk zou de baan, die de naam Shortgolf Twente draagt, pas in het voorjaar van 2017 bespeelbaar zijn. Gunstige weersomstandigheden tijdens de metamorfose van de oude voetbalweide maakten dit eerder mogelijk.

In maart startten Gerald Koopman, eigenaar van ’n Kaps, en exploitant Clemens Scholte op Linde met de realisering. Shortgolf Twente krijgt een 9-holes baan met 18 afslagplaatsen. Op de zogeheten Driving Range kunnen golfers hun ‘swing’ oefenen. Tevens is de Tubbergse baan een van de eersten in Nederland met verlichte greens en is door de aanleg van aparte putten ook voetgolf mogelijk.

Bewust wordt gesproken over shortgolf omdat er een wezenlijk verschil is in vergelijking met het reguliere golfen. Het onderscheid tussen shortgolf en golf zit met name in de lengte tussen de tee en de hole. De afstand tussen de afslag (tee) tot putt is bij shortgolf 30 tot 140 meter en bij golf kan die afstand vele malen langer zijn.

Inmiddels hebben de eerste bezoekers de baan in gebruik genomen. „Ze waren enthousiast”, vertelt Gerald Koopman. „Voor het eerste weekeinde van september staan de eerste groepen al gereserveerd. We merken dat er veel animo voor is.”

Almelo e.o.