Niek Oude Rengerink (midden) uit Tubbergen fietst dit jaar samen met een paar vrienden de Alp d’Huzes. Het overlijden van zijn vader staat hierbij centraal. Links Thijs Lucas, rechts Bart Bekman.
Volledig scherm
PREMIUM
Niek Oude Rengerink (midden) uit Tubbergen fietst dit jaar samen met een paar vrienden de Alp d’Huzes. Het overlijden van zijn vader staat hierbij centraal. Links Thijs Lucas, rechts Bart Bekman. © Annina Romita

Niek (21) uit Tubbergen brengt op grote hoogte eerbetoon aan overleden vader: ‘Die berg fietsen we op‚ al vallen we boven om’

Een jaar geleden hadden ze nog nooit op een racefiets gezeten. Nu zijn Niek Oude Rengerink (21)‚ Thijs Lucas (22) en Bart Bekman (23) als ‘Team BNT’ fanatiek aan het trainen voor Alpe d’HuZes. De vrienden willen hiermee op donderdag 1 juni geld bijeen fietsen voor onderzoek naar kanker, de ziekte waaraan Nieks vader Johan vorig jaar overleed.

 1. De overwinning van BBB is indrukwekkend, maar de verwachtingen moeten ook getemperd worden
  PREMIUM
  column

  De overwin­ning van BBB is indrukwek­kend, maar de verwachtin­gen moeten ook getemperd worden

  De week werd gedomineerd door de verpletterende verkiezingsoverwinning van de BoerBurgerBeweging van Caroline van de Plas. Met Tubbergen als extreme uitschieter werd de partij niet alleen in Overijssel de grootste, maar in alle provincies van het land. Indrukwekkend, en de verwachtingen bij de eigen achterban zijn torenhoog. Maar er zijn ook redenen om die verwachtingen deels te temperen.
  Tubbergen