Volledig scherm
Robert de Groot van de Ader Academie.

Nieuw instituut uit Reutum helpt voordelen halen uit passie

REUTUM/ENSCHEDE - Twente is een academie rijker. Vanuit het bedrijf Inc. in Reutum, dat onder meer het project Zikke ontwikkelde voor de basisscholen in Tubbergen, begon mede-oprichter van Inc., Robert de Groot, de academie met het doel mensen te helpen 'meer uit zichzelf te halen'.

"Voordat we met Inc. begonnen, maakten we onder meer advertenties en logo's die onze opdrachtgevers best mooi vonden, maar waarbij we vaak ontdekten dat we de kern niet raakten", legt De Groot uit. "We misten soms de bezieling en zochten meer diepgang. Wij vroegen ons af: welk beeld schep je van een bedrijf?" De Groot ontdekte dat ondernemers bij het vormen van beleid vaak tegen het probleem aanliepen dat ze moeilijk een zogeheten zelfbeeld konden vormen.

Metafoor
Negen docenten worden actief in de nieuwe Ader Academie. De naam is een metafoor voor het bloed dat sneller door je ader stroomt wanneer je met passie bezig bent. "Hoe beter jij jezelf kent, hoe beter je reflecteert, hoe meer leiderschap je krijgt. Zo kun je zelfverzekerder en met een goed gevoel richting geven aan je werk, leven en je relatie. Stel je krijgt geen energie van je werk, maar je vindt het bijvoorbeeld heel leuk om gitaar te spelen. Dan onderzoeken we wat je zo aanspreekt in het gitaarspelen. Waar liggen verbanden? Hoe kun je uit die passie je voordeel halen en hoe vertaal je dit bijvoorbeeld weer naar je werk of andere aspecten van je leven? We laten mensen ervaren waar hun kracht ligt. Dat maken we met de Ader Academie toegankelijk."

Almelo e.o.