Volledig scherm

Nieuw leven in de Eeshof

TUBBERGEN - Het concept Hof van Tubbergen in de Eeshof moet vanaf dit najaar de leefbaarheid van Tubbergen en omgeving sterk verbeteren. Hoe dat er in praktijk uit gaat zien, werd gisteravond tijdens de eerste informatieavond gepresenteerd. Een voorstelling bijwonen in het kapeltheater, een kookworkshop volgen of een kunstexpositie bezoeken. Vanaf dit najaar bruist het van activiteiten in de Eeshof.

Onder de naam Hof van Tubbergen wordt een scala aan disciplines samengebracht in het monumentale gedeelte van het voormalige zorgcomplex. Dit moet de leefbaarheid van het dorp en de regio een belangrijke impuls geven.

,,De Eeshof blijft de Eeshof," verduidelijkt Bas Olde Hampsink, voorzitter van de stichting Hof van Tubbergen. Hiermee wil hij eventuele zorgen over de toekomst ervan wegnemen. ,,Met het concept Hof van Tubbergen krijgt het deels een nieuwe invulling waarmee De Eeshof inspeelt op de ontwikkelingen in de zorg. Het mes snijdt aan twee kanten. Iedereen is welkom. Hier ontmoet je verschillende mensen en je kunt meedoen aan allerlei activiteiten. Zo krijgen de ouderen van de Eeshof een plek middenin de samenleving."

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Een goede opkomst bij de bijeenkomst over de plannen voor verzorgingshuis de Eeshof als multifuctioneel gebouw. © Robin Hilberink

Almelo e.o.