Volledig scherm
Brouwers Berghoeve, Eanske en Pochpater brouwen eenmalig samen het biertje '3 weizen uut oost'n'. Van links naar rechts: Oscar Moerman, Henk Otten en Jurgen Bootsveld. Foto: Christian van der Meij

Nieuw Twents biertje: '3 weizen uut oost'n'

ALBERGEN - De liefhebbers van gerstenat van eigen bodem, hebben sinds zaterdag weer iets nieuws om te proeven. Het nieuwe speciaalbiertje heet ‘3 weizen uut oost'n’ en werd gepresenteerd bij Café Morshuis in Albergen. Het bijzondere aan dit regionale bier, is dat het een samenwerking is van de drie Twentse brouwerijen Berghoeve, Eanske, en Pochpater.

De bedenkers noemen het om die reden een ‘collaboration brouwsel’. Het goudgele bier is een zogenaamd ‘weizenbier’, gebrouwen met drie soorten mout/graan en drie soorten hop. Volgens de verzamelde liefhebbers in het Albergse bierlokaal smaakt het bier fris, fruitig en licht kruidig.

Exclusief biertje
Wie het wil proeven kan terecht in een aantal bekende proeflokalen in Twente en verschillende slijterijen. Liefhebbers moeten er wel snel bij zijn, want er is maar 750 liter van het bier gebrouwen.

Almelo e.o.