Volledig scherm
Grote uitslaande brand in bedrijfspand aan Nobelstraat in Tubbergen. Het bedrijfspand wordt herbouwd. © News United/Clemens Brughuis

Nieuwbouw bedrijven na brand in Tubbergen

TUBBERGEN - Zodra de vergunning binnen is, beginnen Woertman Natuursteen, TST Montage en Auto Jol met de bouw van een nieuw bedrijvenpand. Vorig jaar januari legde een grote brand het voormalige bedrijfsverzamelgebouw aan de Nobelstraat in de as.

Vanuit hun toekomstige onderkomen hopen de ondernemers die donkere periode straks definitief achter zich te laten. Het ontwerp voor de nieuwbouw ligt bij de gemeente. „Het wachten is op de vergunning”, laat Jos Woertman van Woertman Natuursteen weten. „Die kan ieder moment worden afgegeven. Gelijk daarna hopen we met de bouw te kunnen beginnen.”

Drie van de vier

Het pand biedt ruimte aan drie van de vier getroffen bedrijven. „Auto Jol krijgt er wederom een showroom, in het middenstuk komt de opslagruimte voor Woertman Natuursteen en aan de voorkant wordt het kantoor van TST Montage gerealiseerd met daarachter een kleine werkplaats”, informeert hij. „De showroom en het kantoor van Woertman krijgen een nieuwe plek, aan de overkant van de straat. De vierde gedupeerde, Kempers kachels en installatietechniek, keert niet terug in de nieuwe situatie.”

Naar verwachting nemen de bouwwerkzaamheden een half jaar in beslag. In december hopen de ondernemers er hun intrek te nemen.

Almelo e.o.