Volledig scherm
Sonja Busscher van kinderdagverblijf Aard-lief in Harbrinkhoek. © familie Busscher

Nieuwe kinderopvang Aard-lief in Harbrinkhoek gaat op duurzame toer

HARBRINKHOEK - Aard-lief is de naam van het nieuwe kinderdagverblijf aan de Walboersweg in Harbrinkhoek. Kinderen worden op duurzame wijze opgevangen.

Aard-lief is een initiatief van Sonja Busscher (54) die haar bedrijf omschrijft als een duurzaam dagverblijf voor kinderen van o tot 4 jaar. De kleinschalige onderneming is gericht op duurzaamheid, dieren, biologisch eten en drinken én heeft een grote buitenruimte waar kinderen kunnen spelen.

Ontdekken

Zelf zegt Busscher: "Een kind wil maar één ding: kind zijn en zelf ontdekken, beleven, maken en grenzen verkennen. Dat alles kan bij Aard-lief in een veilige én duurzame omgeving. Dat past bij deze tijd. We realiseren ons steeds meer dat we zuinig moeten zijn op de aarde. Voor onszelf, maar vooral voor de toekomstige generatie. Juist daarom vind ik het mooi om kinderen al jong te laten kennismaken met de natuur."

Moestuin

Ze wil kinderen als het ware leren dat groenten niet in een bakje in de supermarkt groeien, maar op het land. Daarom heeft Aard-lief een eigen moestuin waar ze met kinderen groenten en fruit zal telen. "Ook lopen hier dieren, zoals ezels, schapen, koeien en kippen. Ik wil het liefst elke dag naar buiten, ook met de baby's. Lekker buiten spelen", aldus de onderneemster.

Passie

De van origine uit Reutum afkomstige Busscher woont al dertig jaar op de locatie in Harbrinkhoek. Ze haalde in 2005 de diploma's om een kinderopvang op te zetten. Werken met kinderen is haar grote passie. Aanvankelijk werkte ze samen met een compagnon, maar die samenwerking werd in 2017 stopgezet. De beide partners deelden niet langer dezelfde visie op het werk.

Volledig scherm
Sonja Busscher van Aard-lief in Harbrinkhoek in de moestuin van het kinderdagverblijf. © familie Busscher

Almelo e.o.