Volledig scherm
Alwie Kroeze neemt zijn clip onder meer op in Manderveen waar hij is geboren en getogen.

Nieuwe videoclip Kroeze in Tubbergen gefilmd

TUBBERGEN - De nieuwe single en videoclip Noaber van cabaretier en dialectzanger Alwie Kroeze is op verschillende plaatsen in de gemeente Tubbergen opgenomen. Kroeze is geboren en getogen in Manderveen, maar woont in Aadorp.

De zanger wil met zijn nieuwe video ‘gevoel geven aan het Noaberschap op het Twentse land’. Voor de opnames kreeg hij steun van de Regiobank Tubbergen. Jean Paul Deterink van de bank acteert zelfs in het filmpje. Enkele leden van het themakoor Courage uit Langeveen deed mee. Courange is het lievelingskoor van Kroeze. In Manderveen is bij de familie Veldhuis, ook wel genoemd de Wanmake, gefilmd en bij ‘Gut Annie’ waar Alwie Kroeze in zijn jeugdjaren veel tijd doorbracht. Ook Bart Haselbekke van Vinyelparadijs in Geesteren ontbreekt niet.

Mooi
„De mooiste plekjes in de gemeente Tubbergen zijn gefilmd”, zegt Kroeze. De clip Noaber is inmiddels al meer dan 1.000 keer bekeken, een geweldig resultaat aldus de platenmaatschappij Klaas Prent CD Hal Ruinen die de clip en de singel heeft uitgebracht. De single is ook beschikbaar in alle downloadshops waaronder ITunes.

Almelo e.o.