Volledig scherm
"Geen ervaring met ondernemen, wel veel bestuurlijke ervaring", aldus Derk de Vries. © Frans Nikkels

Nieuwe voorzitter wil winkeliers Tubbergen op één lijn brengen

TUBBERGEN - Ondernemers Hart Tubbergen heeft eindelijk weer een voorzitter. Derk de Vries, 36 jaar werkzaam bij Shell en de NAM, gaat proberen, zoals hij zelf zegt, ondernemers te ondersteunen. Hij wil de neuzen dezelfde kant op krijgen. De Vries volgt Paul Reinerink op, die twee maanden geleden stopte.

De Vries begon zijn loopbaan in 1978 op de Twentse gasvelden, zoals in Mander en aan de Hooidijk in Vasse. Maar ook werkte hij offshore als Hoofd Mijnbouw Installatie op platformen in de Noordzee waar hij verantwoordelijk was voor soms ruim honderd werknemers. Zijn vrouw komt uit Rossum. Toen twee zonen werden geboren verhuisden ze in 1993 naar Tubbergen. Drie jaar geleden ging hij met pensioen.

Neutraal
De Vries is in het dorp bekend als oud-voorzitter van de Wielertoerclub Tubbergen. "Ik heb totaal geen ervaring met ondernemen maar ik heb wel veel bestuurlijke ervaring", zegt De Vries die voor de functie is benaderd door de winkeliers. "Ik sta er neutraal in en wil proberen iedereen op één lijn te krijgen."

Leefbaar
Doel is meer bekendheid te scheppen en een groter publiek naar Tubbergen te krijgen zodat de leefbaarheid van het dorp toeneemt. "Maar uiteindelijk moeten de ondernemers het zelf doen", zegt De Vries.

Almelo e.o.