Volledig scherm
Hilder Berning-Everlo (geheel rechts) is als wethouder toegetreden tot het college van de gemeente Tubbergen. Naast haar collega wethouders Erik Volmerink en Ursula Bekhuis-Groothuis. © gemeente Tubbergen

Nieuwe wethouder Tubbergen krijgt geen unanieme steun raad bij benoeming

TUBBERGEN - Hilde Berning-Everlo (33) uit Tubbergen is maandagavond 1 juli officieel beëdigd tot wethouder van de gemeente Tubbergen.  Ze is lid van het CDA Tubbergen.

Van de achttien aanwezige raadsleden stemden zestien leden voor de benoeming van Berning tot opvolger van Roy de Witte, die vertrok om gedeputeerde van de provincie Overijssel te worden. Twee leden stemden tegen de benoemde van Berning-Everlo. De stemming was schriftelijk en anoniem. 

Ervaring

Het was eerder bekend dat enkele raadsleden van Gemeentebelangen/VVD - die samen met CDA en Dorpen Centraal de coalitie vormen in Tubbergen - de komst van Berning-Everlo niet met enthousiasme zouden begroeten. Ze vinden dat ze te weinig bestuurlijke ervaring heeft.

Eed

Op de vraag van burgemeester Wilmien Haverkamp of zij de taak van wethouder accepteert, zei Berning luid en duidelijk ja. Daarna legde zij de eed af. 

De raadszaal van het gemeentehuis in Tubbergen zat vol met familie en vrienden van Berning-Everlo. Zij kregen na de beëdiging de gelegenheid haar te feliciteren. 

Basketbal

Berning-Everlo is geboren in Geesteren, maar woont vanaf haar zesde al in Tubbergen. Ze is getrouwd met Coen en moeder van drie dochters: Nienke (13), Lize (7) en Diede (4). De oud-studente bestuurskunde heeft ook furore gemaakt als basketbalster. Ze heeft met het eerste vrouwenteam van Jolly Jumpers eerder de bekerfinale gewonnen. De laatste jaren maakt ze zich bij de basketvereniging verdienstelijk als bestuurslid, al heeft ze die functie nu neergelegd.

Fractievoorzitter

Binnen het CDA maakte ze eerst naam als mede oprichter van een jongerenafdeling in Tubbergen. Ook schreef ze in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 samen met Roy de Witte het verkiezingsprogramma. Daarnaast was ze betrokken bij het opstellen van het coalitie akkoord. Ze fungeerde na de laatste gemeenteraadsverkiezingen als fractievoorzitter. Die laatste rol wordt vooralsnog waargenomen door Leo Stamsnieder. 

Almelo e.o.