Volledig scherm
Ook bij de IJsclub Albergen werden activiteiten afgelast. © Carlo ter Ellen

NLdoet-acties in Tubbergen vallen in het water: ‘Dit wordt ‘m niet’

TUBBERGEN – Tientallen vrijwilligers wilden zich zaterdag inzetten voor een NLdoet-activiteit, maar konden onverrichter zake naar huis. Vanwege het slechte weer gingen veel projecten niet door.

IJsbaan

“Dit wordt ‘m niet”, concludeerde het vrijwilligerslegioen in Albergen zaterdagochtend. Gezamenlijk zouden de volontairs tijdens de landelijke NLdoet-dag het buitenterrein rond de ijsbaan opruimen. “Vanochtend kwamen we om 09.00 uur bijeen bij de ijsbaan”, vertelt Rick Oude Avenhuis van de ijsclub. “Maar het weer was zo slecht dat we besloten om de activiteit te cancelen. Bij beter weer gaan we alsnog aan de slag.” 

Schultenhof en De Huve

Ook voor de stichting Vrienden van de Schultenhof gooide het weer roet in het eten. De aanleg van een moestuin voor zorgboerderij Stal de Schultenhof in Tubbergen werd hierdoor uitgesteld. Tuinwerkzaamheden stonden tevens op het programma voor Dorpshuis de Huve in Tubbergen en ook daar bleef de deur gesloten. Organisator Rick Hulshof: “Naast het creëren van een tuin met een nieuw tuinhek, staan er schilderwerkzaamheden en vervanging van de verlichting op het programma. Vandaag wilden we met de tuin bezig maar regen en wind weerhielden ons ervan. Komende week bekijken we wanneer we de klussen alsnog gaan uitvoeren.” 

Jong Nederland

Jong Nederland in Fleringen liet ook verstek gaan maar heeft al een nieuwe datum geprikt. “Volgend weekeinde”, laat bestuurslid Gerard Snijders weten. “Dan leggen we de bestrating aan onder en rondom de overkapping achter het groepsgebouw en maken we de verdere aanplanting om het gebouw in orde.”

Heemkunde Geesteren

Alleen de Stichting Heemkunde in Geesteren verzette haar NLdoet-project, het schoonmaken van de door Heemkunde geplaatste monumenten in het dorp, om een andere reden. “Veel vrijwilligers haakten op het laatste moment af”, informeert organisator Herman Silderhuis. “De schoonmaak stellen we daarom even uit.”

Almelo e.o.