Volledig scherm
TVC ‘28 uit Tubbergen verdedigt de titel bij het komende Noabertoernooi in Harbrinkhoek. © Reinier van Willigen

Noabertoernooi bij MVV ‘29 in Harbrinkhoek wil blijvertje worden

HARBRINKHOEK - Voetbalvereniging MVV '29 houdt komende donderdag 22 en zaterdag 24 augustus de derde editie van het Noabertoernooi voor eerste elftallen. Titelverdediger is TVC '28 uit Tubbergen. 

De zes leden van de toernooicommissie van MVV '29 hebben het voornemen om van het Noabertoernooi echt een jaarlijks evenement te maken in de aanloop naar het nieuwe amateurvoetbalseizoen. „De belangstelling is er”, weet mede-organisator Peter Voshaar. „We hebben nu al aanmeldingen binnen voor 2020 van clubs die te laat waren om zich voor de komende editie in te schrijven.”

Opbouw

De clubs die wel meedoen met hun eerste elftal zijn naast MVV '29 en TVC '28, Stevo uit Geesteren, vv Hellendoorn, PH en Luctor et Emergo uit Almelo en De Zweef uit Nijverdal. De teams spelen allemaal een keer tegen elkaar in wedstrijden van telkens 25 minuten. „Dat hebben we zo afgesproken met de trainers”, legt Voshaar uit. „Het past op die manier perfect in de opbouw naar het komende seizoen. En we hebben ook nog eens een mooi prijzenpakket.”

Saamhorigheid

Met het toernooi wil de organisatie ook het saamhorigheidsgevoel versterken tussen de spelers. „Daarom zoeken we geen teams van ver weg. De jongens die nu meedoen kennen elkaar vaak al heel goed. Het is bij ons ook heel gezellig. Daarom gaan we zaterdag na de prijsuitreiking samen kijken naar de wedstrijd Heerenveen-FC Twente op een groot scherm. Ook is er nog een muzikale verrassing.”

De aftrap van het Noabertoernooi op sportcomplex Frielinkpark aan de Almeloseweg 149 in Harbrinkhoek is donderdag 22 augustus om 19.00 uur. Het toernooi wordt zaterdag vanaf 15.00 uur voortgezet.  

Almelo e.o.