Volledig scherm
Springruiter Conor Drain uit Ierland is genomineerd als sportman van het jaar in gemeente Tubbergen. Conor hier met Con Capitano © Emiel Muijderman

Nominaties voor sportgala Tubbergen

TUBBERGEN - Aan de vooravond van het gratis toegankelijke Jumping Schröder wordt het Sportgala Tubbergen gehouden op het concoursterrein aan de Arkeweg.

De Sportraad Tubbergen stelde een lijst genomineerden op voor de titels Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent en Jeugdsportploeg van het jaar. 

Winnaars

De winnaars worden 22 mei bekendgemaakt op het gala, waarbij bovendien de sportkampioenen uit de gemeente Tubbergen worden gehuldigd. Opvallend is dat sporters die op laag (amateur)niveau prestaties leveren soms moeten wedijveren met sporters die op bijna professioneel niveau acteren. Ook bijzonder: een Ierse springruiter die in Tubbergen bivakkeert kan sportman van de gemeente worden.  

Springen

Het internationale concours Jumping Schröder begint donderdag 23 mei en duurt tot en met zondag 26 mei. Op het programma staan tal van springrubrieken. 

De genomineerden voor Sportman van het jaar zijn: springruiter Conor Drain (Tubbergen), klootschieter Mark Tijkorte (Vasse), voetballer Niels Leemhuis (Tubbergen), autocrosser Lars Kuipers (Albergen) en autocoureur Bent Viscaal (Albergen).
De genomineerden voor Sportvrouw van het jaar: triatlete Saskia Bekhuis (Vasse), basketbalster Noëlle Droste (Tubbergen), schietsportster Kelly Stieber (Geesteren) en volleybalster Lieke Hilgenberg (Harbrinkhoek). 
De genomineerden voor Sportploeg van het jaar: TVC ’28 (voetbal, Tubbergen), Jolly Jumpers (basketbal, Tubbergen), Flashstars (volleybal, Langeveen), Mander (klootschieten) en vrouwen Manderveen (voetbal).
De genomineerden voor Sporttalent van het jaar: basketbalster Emma Oude Vrielink (Tubbergen), handbalster Lynn Kuipers (Albergen), volleybalster Jette Kuipers (Tubbergen), para-amazone Maud Haarhuis (Harbrinkhoek) en beachvolleybalster Wies Bekhuis (Tubbergen).
De genomineerden voor Jeugdsportploeg van het jaar: basketbalploeg U14 Jolly Jumpers (Tubbergen), voetbalploeg U19 Stevo (Geesteren), volleybalploeg MC1 Krekkers (Harbrinkhoek-Mariaparochie), handbalsters De Tukkers A1 (Albergen) en voetbalteam De Tukkers meiden U19 (Albergen).

Almelo e.o.