Volledig scherm
© Lenneke Lingmont

Nooit eerder bracht een Samenloop voor Hoop zoveel op: ‘Tubbergen was even hemel op aarde’

TUBBERGEN - Nooit is er bij een Samenloop voor Hoop zoveel geld bijeengebracht als in Tubbergen. De gemeenschap haalde 372.254 euro op en verbrak daarbij het oude record met 60.000 euro. Het toonde de kracht die uitgaat van de saamhorigheid in de gemeenschap.

„We hebben een stukje hemel op aarde gecreëerd in Tubbergen", zei voorzitter Henny Oude Geerdink van de Samenloop voor Hoop in Tubbergen. Op een bomvol plein tussen gemeentehuis en basiliek had hij net het recordbedrag bekend gemaakt. Er volgde een ovatie. „Ik ben zo blij en trost op de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt", zei Oude Geerdink.

Ruim 2.500 wandelaars deden zaterdag en zondag mee aan de Samenloop voor Hoop in Tubbergen bedoeld voor de KWF Kankerbestrijding. „Tubbergen heeft zich van zijn beste kant laten zien. We zijn over grenzen heen gegaan, alle kernen hebben meegedaan. De saamhorigheid die er al was, kon op geen betere manier worden versterkt”.

Iniatiatieven

Een deel van het geld is voor plaatselijke initiatieven. Geerdink denkt bijvoorbeeld aan contactavonden voor mensen die kanker hebben of hebben gehad en trainingen. Hij wil de afdeling Tubbergen van KWF daarbij nauw betrekken.

Burgemeester Willemien Haverkamp sprak haar waardering uit voor al die mensen die samen een vuist maken tegen de kanker. Ze zei te hopen dat „de onderlinge verbondenheid die de bevolking vandaag toont ook in de toekomst blijft bestaan, zodat niemand alleen strijdt tegen kanker”.

Ze heeft alle kernen van de gemeente een walnotenboom aangeboden. Die staat voor wijsheid en moet herinneren aan deze prachtige Samenloop. Oude Geerdink zei dat hij niet verwacht dat er tussen vijf en tien jaar een nieuwe Samenloop in Tubbergen komt. Hij zei zich een gelukkig mens te voelen.

Almelo e.o.