Volledig scherm
De caravan waar de jongen jaren doorbracht © Bert Kamp

OM: echtpaar B. uit Tubbergen buitte al eerder iemand uit

ALMELO/TUBBERGEN - De 31-jarige Jeffrey is niet de eerste jongeman die in handen is gevallen van het echtpaar B. uit Tubbergen. Dat stelt de officier van justitie. Eerder al zou ene Freddy door het paar zou zijn uitgebuit.

Ook hij was opgenomen in het gezin en moest lange dagen ploeteren, voor 250 euro per week. Een verschil met Jeffrey: hij wil geen aangifte doen.

Vast
Adje B. (58) en Gretha K. (45) hoorden dinsdag van drie Almelose rechters dat ze voorlopig niet terugkeren naar hun woonwagen aan de Verdistraat in het kerkdorp. Ze blijven gedetineerd. Als officier van justitie Els Martens het voor het zeggen zou hebben, ligt een celstraf van jaren in het verschiet. „Er is meer dan voldoende bewijs voor uitbuiting”, aldus de aanklaagster.

Uitbuiting
Het echtpaar wordt vervolgd voor het mishandelen, bedreigen en uitbuiten van hun huisgenoot Jeffrey. De man heeft een IQ van 72 en meervoudige persoonlijkheidsstoornissen, onder welke ADHD en PDD-NOS.

Kermis
Gretha zou Jeffrey op de kermis hebben getroffen. Acht jaar geleden werd hij opgenomen in hun gezin. Hij moest werken voor z’n brood; op de kermis, in het oud ijzer en in hun kringloopwinkel. Als hij volgens de echtelieden slecht had gewerkt, dan kreeg hij klappen, werd bedreigd, en opgesloten in een caravan zonder toilet of een schuurtje, luidt de verdenking.

Almelo e.o.