Volledig scherm
Wethouder Roy de Witte maakte het eerste ontwerp voor de steen van de Glinstering bekend. Iedereen kan straks letterlijk een steentje bijdragen aan een groot kunstwerk dat een publiekstrekker moet worden. © Marcel Tettero

Ondernemersplaform Gastvrij Tubbergen volgt VVV op

GEESTEREN - In een bomvolle zaal met meer dan 60 mensen, vooral ondernemers uit de toeristische sector in de gemeente Tubbergen, is woensdagavond ingestemd met het voorstel een Ondernemersplatform Gastvrij Tubbergen op te richten als opvolger van de VVV, die de dag ervoor is opgeheven. Er is voor gekozen Tubbergen zich te laten onderscheiden op het gebied van de jaarlijkse expositie Glasrijk Tubbergen en de gloednieuwe, permanente glasroute.

Bovendien komt er een bijzondere bouwsteen van glas waarmee toeristen en inwoners jarenlang letterlijk een steentje kunnen bijdrage aan een groot bouwwerk.

Verdubbeld
Wethouder Roy de Witte maakte bekend dat de gemeente bereid is twee jaar lang elke euro voor het project te verdubbelen, maar dan moeten ondernemers in het nieuwe platform de handschoen wel oppakken. "Ook de gemeenteraad vindt dit enorm belangrijk", zei De Witte. "Want toerisme zorgt voor veel werkgelegenheid."

Glinstering
"We gaan iets maken dat elk jaar groeit, een publiekstrekker", zei Harald Droste, die meedacht over de voorbereidingen: "We moeten zorgen dat de Glinstering (het bouwwerk van glas,red.) van de grond komt."

De baliefunctie van de VVV is verouderd, daarover leek iedereen het eens. "De nieuwe organisatie, het platform, moet een vraagbaak worden voor ondernemers, de database aanvullen en het beleid afstemmen met Marketing Oost, dat Twente promoot. En de publiekstrekker voor Tubbergen wordt het project de Glinstering."

Volledig scherm
Volledig scherm
De opkomst is groot in de Herterij in Geesteren. © Marcel Tettero

Almelo e.o.