Volledig scherm
Er zouden wellicht meer woningen moeten worden gebouwd omdat de vraag er naar harder groeit dan nu nog wordt verwacht. © Lenneke Lingmont

Onderzoek behoefte woningen in Tubbergen

TUBBERGEN - Het college laat onderzoeken of er in de gemeente Tubbergen behoefte is aan extra woningen. Dit zegt wethouder Erik Volmerink toe na vragen van Wim Weerink van het CDA en Anoesjka Kemperink van Dorpen Centraal.

Volgens het tweetal gaat een grote groep jongere kinderen nu dagelijks naar de basisscholen en zal een groot deel van deze mensen in de toekomst een woning zoeken in de gemeente Tubbergen. Volgens het duo lijkt het erop dat er dan een tekort ontstaat aan huizen. Zij willen voorkomen dat jongeren die graag in Tubbergen willen blijven wonen, naar elders moeten uitwijken.

"We bouwen in tien jaar zo'n 500 woningen, maar hebben in de eerste twee jaren al bijna de helft van dit contingent verbruikt", zei Wim Weerink. Hij voegt eraan toe dat er in de overige acht jaar nog slechts 250 woningen bij kunnen komen. Hij wil bij de provincie, die de woningcontingenten verdeelt in Overijssel, aandringen op toestemming om meer te bouwen. "We hebben de afgelopen jaren een grote inhaalslag gemaakt", zegt Weerink. "Maar er komt nog een grote groep aan. We willen kunnen bouwen voor hun behoefte."

Henk Wessels van de PvdA en Huub Plegt van Gemeentebelangen/VVD zetten vraagtekens bij de opvattingen van het CDA en Dorpen Centraal.

Almelo e.o.