Volledig scherm
Zes jaar geleden heropende de bibliotheek van Geesteren met veel feestelijk vertoon. © Emiel Muijderman

Onderzoek naar versterken bieb in Tubbergen

TUBBERGEN - De gemeenteraad besloot dinsdagavond extra geld uit te trekken om de bibliotheken meer functies te geven. Alle vier partijen, het CDA, Gemeentebelangen/VVD, Dorpen Centraal en de PvdA hebben in de raad een motie aangenomen waarmee ze het college opdragen om niet jaarlijks 150.000 maar 100.000 euro te bezuiniging op de bibliotheken in de gemeente Tubbergen.


Ook besloot de raad een onderzoek te laten uitvoeren om de functie van de bibliotheek te versterken voor kinderen van de basisscholen. De toegang tot de bibliotheek voor inwoners ouder dan de basisschoolleeftijd, hoeft geen 12 uur per week te zijn. Acht of vier uur kan voldoende zijn.

De bedoeling is om de bibliotheken van Geesteren en Albergen te verplaatsen naar de basisscholen. „Het gaat ons er om dat de voorziening bibliotheek blijft behouden in Geesteren en Albergen.” De PvdA stemde tegen de motie. Fractievoorzitter Henk Wessels wil niets bezuinigen op de bibliotheken. Dat bleek in de discussie op het perspectief voor volgend jaar.

Almelo e.o.