Volledig scherm
© News United

Ongeval met carbid in Harbrinkhoek: ‘Het was gewoon domme pech’

HARBRINKHOEK - Melkveehouder Jan Hammink is zwaar aangeslagen door het ongeluk met het afsteken van carbid op zijn land aan de Achterhoeksweg, zijn zoon Rick en een vriend uit Azelo hebben hierdoor brandwonden in het gezicht opgelopen, twee andere vrienden uit Almelo zijn er minder erg aan toe. 

De vier jongens liggen bij elkaar in het ziekenhuis in Almelo en zijn bij kennis. De foto's van hun brandwonden zijn naar het UMC in Groningen gestuurd om daar door experts te worden beoordeeld. 

Hammink weet niet wat de oorzaak van het ongeluk is geweest, wat de steekvlam bij het afsteken heeft veroorzaakt. Het carbidkanon is op Marktplaats aangeschaft. Hij was niet thuis toen het ongeluk gebeurde, keek naar het carbid schieten van zijn andere zoon.  Hij noemt het een ongeluk en domme pech en geeft aan dat zijn zoon en zijn vrienden al jaren samen carbid afschieten. Jeugdige overmoed sluit hij uit en Hammink benadrukt dat er steeds voldoende toezicht is geweest. "Maar je kunt er natuurlijk niet de hele tijd als politieagent naast blijven staan."

Het beeld van het verbrande gezicht van z'n zoon laat hem niet los, hij hoopt dat alles nog goed komt.  Buren komen spontaan vragen of ze kunnen helpen bij het melken, maar dat hoeft niet van Hammink, die ook even niet meer weet hoe het verder moet.  

Almelo e.o.