Volledig scherm
Dinant oude Elferink (directeur) en Romy Oerbekk (commercieel manager) van architectenbureau Building Desing, betrokken bij de ontwikkeling van De Krön II in Harbrinkhoek. © Lenneke Lingmont

Ontwikkeling industrieterrein De Krön II in Harbrinkhoek op punt van beginnen

HARBRINKHOEK - Industrieterrein De Krön II in Harbrinkhoek kan medio augustus 2020 daadwerkelijk worden aangelegd, tenzij eventuele bezwaarmakers nog roet in het eten gooien.

Ruim dertig belangstellenden waren woensdagavond 2 oktober op een informatieavond over De Krön II in horecabedrijf Kampkuiper in Harbrinkhoek. Het bewees eens te meer hoezeer met name lokale ondernemers smachten naar mogelijkheden in eigen dorp uit te breiden of aan de slag te gaan. 

Grasland

Die noodzaak bestond al tien jaar. En de benodigde grond lang notabene naast het bestaande bedrijventerrein De Krön. Het betrof een perceel grasland van 1,4 hectare, afkomstig uit de failliete boedel van projectontwikkelaar Megahome. 

Positief

De initiatiefnemers van De Krön II, ondernemer Jos Bisschop uit Harbrinkhoek, Jan Kruse van de Kruse Groep uit Geesteren en Dinant Oude Lenferink van Building Design Architectuur uit Borne, bereikten een akkoord met de curator van Megahome. De gemeente Tubbergen stond positief tegenover een principeverzoek tot uitbreiding met De Krön II. Het betreft een stuk grond grofweg tussen de Almeloseweg en Peuversweg. 

Watertoets

Medio december wordt het bestemmingsplan aangeboden aan de gemeente, inclusief alle vereiste rapporten zoals een watertoets. Vervolgens zou de gemeenteraad in juni 2020 het bestemmingsplan kunnen aannemen, waarna het nog zes weken ter inzage ligt. 

Rondweg

De eerste belangstellenden hebben zich ondertussen al gemeld. Op volgorde van inschrijving wordt gekeken wat de eventuele wensen zijn wat betreft omvang van de kavels. Wel duidelijk is dat er geen extra ontsluitingsweg wordt aangelegd en dat gasloos moet worden gebouwd. Een wens van ondernemers om een verbindingsweg aan te leggen tussen De Krön en de rondweg (N746) lijkt kansloos. De provincie is daar niet voor, vanwege de nabij gelegen rotonde richting Geesteren en Tubbergen. Een extra afslag zou de verkeersveiligheid niet ten goede komen. 

Almelo e.o.