Volledig scherm
Het CDA wil de laatste starters volgend jaar voorthelpen aan koopwoningen. De gemeente leent het geld uit en krijgt het na een aantal jaren terug. © Annina Romita

Ook in 2017 enkele startersleningen in Tubbergen

TUBBERGEN - Het CDA wil een zestal starters op de woningmarkt in de gemeente Tubbergen volgend jaar alsnog aan een starterslening helpen. Het rijk en de provincie zijn al gestopt met het leveren van een bijdrage voor deze leningen onder gunstige voorwaarden.

Maar de christendemocraten in Tubbergen willen ermee doorgaan: met name om mensen, die al een aanvraag hebben ingediend, alsnog voort te helpen. "We constateren dat de woningmarkt in de kernen van de gemeente Tubbergen in beweging is", zegt het CDA-raadslid Hilde Berning-Everlo. "Kavels worden uitgegeven en er is doorstroming vanuit bestaande koopwoningen." Zij stelt dinsdagavond in de gemeenteraadsvergadering voor om het startersfonds volgend jaar te voeden met 200.000 euro.

Dorpen Centraal en de PvdA steunen het voorstel. De gebruikers van de starterslening hoeven de eerste drie jaar geen rente en aflossing te betalen.

De risico's voor de gemeente zijn beperkt: normaal gesproken krijgt de gemeente haar geld terug.

Almelo e.o.