Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Oorverdovend kampeerfeestje in Tubbergen afgekapt

TUBBERGEN - Een enorme bak herrie is één van de kampeerfeestjes in Tubbergen fataal geworden. De jeugdige kampeerders moesten na meerdere waarschuwingen om het rustig te houden, inpakken en wegwezen. 

Voor de feestjes in het buitengebied gelden strakke regels, om overlast te voorkomen. Die regels hebben ouders, gemeente, grondeigenaren en kinderen samen opgesteld en ondertekend. 

Zo mag er maar een beperkt aantal jongeren bij elkaar komen en moeten de kampeerders letten op het geluidsniveau. Beide regels zijn door de groep overtreden, blijkt uit een verklaring van de gemeente Tubbergen. „Hoe jammer we het ook vinden, deze jongeren houden zich niet aan de spelregels en dat betekende voor hen einde oefening”, zegt burgemeester Wilmien Haverkamp. 

Opgepikt

Volgens de afspraak is het luide feest direct afgekapt. De bezoekers zijn vervolgens door hun ouders opgehaald. 

  1. Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbinkhoek
    PREMIUM
    Op Goed Vertrouwen

    Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbink­hoek

    HARBRINKHOEK - Met een eerlijke bijdrage voor de potjes honing van zijn stalletje wordt het vertrouwen van Johan Leus in zijn klanten beloond. Maar rijk wordt hij er naar eigen zeggen niet van. Regelmatig klinkt het gerinkel van muntstukken - 4 euro 50 per potje - in het opbrengstenpotje. „Bijen houden is mijn hobby. Ik doe het voor de natuur, niet voor het geld. Van de opbrengst koop ik nieuw imkermateriaal.”

Almelo e.o.