Volledig scherm
Vertegenwoordigers van alle verenigingen die meedoen aan de Pareldagen in Vasse poseren samen voor het spandoek van het festijn, van de Jeugdsoos tot en met de carnavalsvereniging. © Reinier van Willigen

Op Ierse tour tijdens de Pareldagen in Vasse

VASSE - De stichting Pareldagen Vasse houdt dit jaar op zondag voor het eerst de St. Patrick's Day. De feesttent in het dorp wordt dan omgetoverd tot Irish Pub.

Bezoekers kunnen zondag meedoen aan 'The Strongest Highlander'. Daarbij wordt door middel van de onder andere boomstamwerpen, spijkerslaan en boomstamzagen uitgemaakt wie de winnaar is. „Aanmelden is niet nodig, mensen die mee willen doen, kunnen naar het terrein gaan en zich daar spontaan aanmelden”, stelt bestuurslid Ilse Nijmeijer. „Ook is er, buiten The Strongest Highlander, de Pareltourtocht voor brommerrijders. Dat was vorig jaar erg succesvol. Zondagavond treedt de Ierse Folksband O'llainnis op.”

De Pareldagen zijn woensdag al begonnen met de wandeldriedaagse. Vrijdagavond is het bedrijvenuurtje en morgen een beachvolleybaltoernooi. 's Avonds is de Pre-summer party, waar dj's van Slam FM draaien. Maandag is eerst de seniorenochtend, dan de playbackshow en als afsluiting is de Parelprijzenparade.

Almelo e.o.