Volledig scherm
De aanleg van het Noaberplein in Geesteren bij Erve Kampboer begon ruim twee jaar geleden. Op de foto Gerard Veddema samen met een aantal jongens aan het werk. © Rikkert Harink

Oplossing nabij voor Noaberplein bij Erve Kampboer Geesteren

GEESTEREN - Een oplossing lijkt nabij voor het onderhoud aan het Noaberplein bij dorpshuis Erve Kampboer in Geesteren. Het gemeentebestuur wil nu toch met een vergoeding over de brug komen voor het plein bij het drukbezochte dorpshuis.

Het noaberplein ziet er op dit moment 'dramatisch' uit en het onkruid tussen de stenen maakt het bij regen spekglad. "Eerdaags kunnen we hier schapen laten grazen", zegt bestuurslid Jan Kock van Erve Kampboer.

Gemeenteraadslid Ursula Bekhuis van Gemeentebelangen /VVD vroeg in de raad dinsdagavond naar de voortgang van de gesprekken tussen de gemeente en de noabers die het plein onderhouden. Volgens wethouder Erik Volmerink wil het gemeentebestuur toch zo'n 70 procent van de kosten gaan vergoeden om het plein intensiever te kunnen onderhouden door de noabers. De gemeenteraad besloot eerder dat het plein geen 'hotspot' is en vond een sobere manier van onderhouden voldoende. Na de aanleg van het Noaberplein namen buren het onderhoud op zich omdat zij zich stoorden aan het onkruid.

Almelo e.o.