Volledig scherm
Ervaringsdeskundige Jasper Oude Vrielink: hoop dat Keolis beloften waarmaakt. © Carlo ter Ellen DTCT

Oplossing voor volle bussen door Tubbergen in de maak

TUBBERGEN/ALMELO - Structurele maatregelen voor de buslijnen 62 en 64 in Noordoost-Twente worden opgenomen in de nieuwe dienstregeling vanaf december. Tot dan is er indien nodig incidenteel hulp.

Vervoersmaatschappij Keolis werkt aan een oplossing voor het probleem van volle bussen in de ochtendspits op een aantal buslijnen die tussen Oldenzaal en Almelo rijden, via de gemeenten Dinkelland en Tubbergen. „We werken in overleg met de provincie, onze opdrachtgever, aan een voorstel voor extra ondersteuning. Welke oplossing het precies wordt is nog niet bekend”, aldus Keolis-woordvoerder Lotte Hendriksen.

Ochtendspits

Het gaat om maatregelen voor de buslijnen 62 en 64. Lijn 66 wordt in het voorstel niet meegenomen. De CDA-fracties van de gemeenteraden in Dinkelland en Tubbergen drongen onlangs aan op een oplossing voor drie lijnen. Die bussen zitten vanaf het begin van het nieuwe schooljaar in de vroege ochtendspits (half acht tot half negen) altijd vol met vooral studenten en kunnen passagiers soms niet eens meer instappen.

Dienstregeling

Keolis onderkent dit probleem voor de lijnen 62 en 64. „Voor buslijn 66 zijn er andere bewegingen in de piekmomenten”, zegt Hendriksen. De ondersteuning kan zijn dat Keolis meer bussen of langere bussen laat rijden, het kan evengoed dat de vervoerder de bussen vaker laat rijden. De provincie moet in de loop van dit jaar het voorstel goedkeuren. Als ze dat doet worden de maatregelen opgenomen in de dienstregeling voor 2020, die medio december ingaat.

Waarmaken

Als in september blijkt dat de bussen ook aan het begin van het nieuwe schooljaar vol zitten helpt Keolis incidenteel met extra bussen. Raadslid Jasper Oude Vrielink (CDA Tubbergen) zette het onderwerp op de agenda. Hij is blij met de reactie van Keolis: „Het klinkt veelbelovend, alsof Keolis er echt werk van wil maken. Ik hoop dat ze het ook waarmaken.” Als student is Oude Vrielink ervaringsdeskundige, hij heeft zelf ervaren hoe druk de betrokken buslijnen op bepaalde momenten zijn. 

Almelo e.o.