Volledig scherm
De organisatoren van AJK Tubbergen van links naar rechts: Hans Ormel, Stef Frons, Ruud Kreuwel, Ton Mentink en Eline Spalink. © Marieke Bakker

Organisatie trekkertrek in Langeveen belooft een spektakel

LANGEVEEN/TUBBERGEN - De trekkertrek van Agrarisch Jongeren Kontakt (AJK) Tubbergen heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt. Op zondag 14 augustus is de volgende editie in Langeveen.

Spektakel op de baan, de goede sfeer en de gratis entree, dat is wat de trekkertrek van de AJK Tubbergen volgens het bestuur onderscheidt van andere trekkertrekwedstrijden in de buurt. „Bij ons is het altijd gezellig. Bovendien is er genoeg te doen voor kinderen, zodat we er met z’n allen een mooie dag van maken”, zegt voorzitter Ton Mentink.

Locatie
Dit is de tiende trekkertrek van de AJK Tubbergen op rij. In 2007 keerde het evenement terug van drie jaar weggeweest. De trekkertrek vindt dit jaar niet zoals de afgelopen jaren plaats op het terrein op de hoek van de Hardenbergerweg en de Rouweweg in Langeveen, maar in een weiland 300 meter verderop aan de Rouweweg. „Het oude terrein was helaas niet meer beschikbaar, daarom moesten we op zoek naar een nieuwe plek. Na wat rondvragen lukte het niet om een geschikte locatie te vinden, daarom besloten we een advertentie te plaatsen. Uiteindelijk kwamen we op dit terrein uit, waar we de grondeigenaar erg dankbaar voor zijn”, verklaart bestuurslid Eline Spalink.

Specials
Op zondag 14 augustus zullen niet alleen ‘normale’ trekkers de sleepwagens met het gewicht, dat zich langzaam naar voren verplaatst, voorttrekken, maar ook doen er zogenoemde ‘specials’ mee.

Almelo e.o.